Dagens samhälle är verkligen annorlunda än hur det såg ut för bara några årtionden sedan. Idag är det många arbetsuppgifter och sysslor som utförs av maskiner eller robotar. Internet och datorerna har revolutionerat arbetsmarknaden, och även privatlivet. Allt detta har skapat nya situationer och behov, som måste fyllas på något sätt.

41-5-stadbranschenDet har blivit vanligt att anlita en städfirma för olika uppdrag inom denna bransch, bland annat för att man själv har annat att göra. I de flesta familjer arbetar båda parter och alla har mycket mer att göra. på arbetsplatsen är det inte längre vanligt att en person tar hand om städningen, utan återigen tas någon utomstående in.

Nya arbetsmöjligheter

Allt detta påverkar naturligtvis arbetsmarknaden. Det blir allt fler positioner och arbetstillfällen inom renhåll, och kraven har också förändrats. Dagens städfirmor är professionella och effektiva. Man skickar ofta sina anställda på kurser och utbildningar, detta är ett aktivt yrke. I tillägg så värnar många om miljön genom att satsa på ekologiska produkter så mycket som möjligt, samt källsortering och medveten sophantering. För vissa klienter är detta den avgörande faktorn, vilket ställer krav på de som jobbar för firman.

Att jobba med städning börjar därför bli mer attraktivt, samtidigt som antal arbetsplatser inom yrket ökar. För en del är det ett tillfälligt engagemang, kanske på deltid, medan andra satsar helhjärtat på det. En sak är säker och det är att det handlar om ett varierat jobb, med flera olika klienter och typer av städning. Kontorsstädning i Malmö skapar tid för företagen att fokusera på det dem gör bäst, vilket är en anledning att lägga ut denna del av verksamheten på en utomstående firma.

Olika sorters städning

Det behöver aldrig bli tråkigt med städning, allt beroende på var man jobbar. En del städar trappor några dagar i veckan, kanske ett kontor på helgen och privata hem där emellan. Man kan anlita Winfield Flyttstäd i Malmö här och få en smidig upplevelse av sin flytt. Detta är ett annat stort område som blivit populärt- flyttstädning. Allt fler väljer att slippa denna tunga del av en flytt, då man ju ändå har så mycket att tänka på.

Det är klart att det också finns möjlighet att stanna på samma plats under en längre period. Trots att många kontor, till exempel, anlitar en städfirma för att sköta om ruljangsen så tycker många av dem om att ha samma person för jobbet. När man lär känna varandra så brukar det hela flyta på mycket bättre, den person som städar vet var de anställda vill att det läggs ner lite extra omsorg och så vidare.

När kontrakt skrivs under, eller en överenskommelse görs, så bifogas en lista på vad som är inkluderat och vad som anses vara extra. Detta gör det lättare för alla parter och minskar risken för missförstånd. I Eskilstuna-Kuriren kan man läsa mer om hur flyttstädning mm skapar fler jobb.

En ökande trend

Det blir alltså allt fler jobb som kommer upp inom just städbranschen, en välkommen nyhet för de många arbetslösa. En av anledningarna till detta kan vara att svenskarna unnar sig mer för privat njutning. Det vill säga man betalar gärna någon för att göra sådant som kanske inte är så roligt, eller som tar allt för mycket tid och ork i anspråk. Istället vill folk använda sin tid till att gå till gymmet, gå ut med kompisarna eller tillbringa mer kvalitetstid med sina barn. Med andra ord satsar man mer på sig själv och de sina nu för tiden.

Nära kopplat med denna trend är naturligtvis att städning inte kostar allt för mycket. Man kan få mycket rimliga prisförslag, med bra mycket inkluderat på hemstädning, flyttstädning eller vad det än finns behov av. Därför anses det inte längre vara lyxigt och onödigt att ha någon som kommer och städar hemmet, för att bara nämna ett exempel. Det ses också som absolut nödvändigt att ha en städfirma för arbetsplatsen, det är något som bara hör till.

Att hitta jobb inom städbranschen har alltså blivit lättare, de nya trenderna skapar arbetstillfällen och nya möjligheter. Det har blivit ett bra, respekterat jobb som kan passa flera olika sorters personligheter, speciellt som det är en varierad och intressant bransch.

Comments closed