11. april 2015 · Write a comment · Categories: Allmänt · Tags:

flytthjälp

Projektet som en flytt till en ny bostad innebär får många att sucka djupt. Det är mycket som ska hinnas med och dessutom brukar det vara ett ganska tungt jobb som ska göras relativt fort. Men för att göra livet lite enklare kan du eller ni faktiskt göra som allt fler gör – anlita hjälp.

Alla har vi flyttat någon gång i livet. En del flyttar med jämna mellanrum av olika anledningar eller så har de helt enkelt inte någon ro i kroppen för att stanna på ett ställe. Andra flyttar bara ett fåtal gånger och stannar mer än gärna när de känner att de har hittat sin fristad.

Oavsett vilken typ av person du är och oavsett vad du har för anledning till att du ska flytta så är det inte direkt någon hemlighet att det är en hel del som ska göras i samband med flytten. Varje skrymsle och vrå ska rensas och städas. Saker och ting ska sorteras. En del ska säljas, en del ska slängas och det andra ska sparas. Flyttanmälan ska göras, det ska adressändras, försäkringar ska uppdateras och eventuella abonnemang ska flyttas. Beroende på hur länge man hunnit rota sig i sin bostad kan det finnas mer eller mindre som ska ordnas med.

Få hjälp

Beroende på var i landet du bor och hur och var du ska flytta finns det olika flyttfirmor som du kan ta kontakt med och anlita. På så sätt förenklar du flytten och förhoppningsvis känns det inte lika tungt som om du skulle gjort det helt på egen hand. Bor du exempelvis i Göteborgsområdet kan du ta kontakt med flyttfirman Rent & Move.

Hos Rent & Move kan du få hjälp med allt du kan tänka dig när det gäller en flytt och lite till. På deras hemsida kan du läsa matnyttig information om tjänsterna så att du kan hitta den hjälp du skulle behöva när du ska flytta. Bor du däremot utanför Göteborg kan du genom en enkel sökning på nätet hitta massvis med andra flyttfirmor som huserar runt om i landet.

Skräddarsy flytten

Att anlita flytthjälp på ett eller annat sätt blir allt vanligare. Du kan till exempel anlita hjälp för lyft av tunga möbler och utrustning. Vill du däremot fixa på egen hand kan du hyra bilar med chaufför istället. Är det däremot packningen och uppackningen som du tycker är det jobbiga kan du få hjälp med det också. Det handlar helt enkelt om vad du själv tycker och känner.

När du anlitar flytthjälp kan du ansöka om en offert så att du får ett hum om hur mycket flytthjälpen skulle kosta för dig eller er. En del flyttfirmor kan också komma hem till dig så att de kan ge en uppskattning av hur lång tid det skulle ta och därmed också vad det skulle kosta. Sedan spelar också andra saker stor roll så som exempelvis hur många möbler som ska flyttas, hur förberett det är och så vidare. En sak som är säker är att färre väljer att flytta själva och när det finns hjälp att få är det ju ingen dum idé att underlätta för sig.

Comments closed