Det är kanske inta alltid man har råd att helt göra om i sitt hem men det finns vissa bitar i hemmet som man bör satsa och kan förändra även om plånboken inte är den tjockaste. Badrum och kök är de delar av hemmet där man verkligen vill ha det fräscht. Det får gärna vara praktiskt och enkelt att göra rent samtidigt som det är kul om man kan addera någon snygg eller annorlunda detalj som drar blickarna till sig. Det går att göra om i badrummet med relativt enkla medel och det behöver inta kosta skjortan! Genom att ta hjälp med badrumsrenoveringen i Stockholm kan man få råd och tips från allt mellan ytskikt till fuktspärrar. Att renovera själv utan denna kunskap kan bli riktigt kostsamt då det kan orsaka ordentliga skador på väggar och golv. Man ska heller aldrig spika eller borra igenom en fuktspärr utan att tänka igenom det ordentligt innan. Det krävs att man använder silikon och annat material som förhindrar att fukten letar sig in genom hålet och kommer åt golvet eller väggen bakom. Tar man hjälp med de viktigaste så som golv, rör och väggar kan man sedan göra mycket själv.

Ett badrum kan få en helt annan känsla om man exempelvis gör något oväntat. Varför inte hänga in en stor designad taklampa eller göra en lite mysig läshörna med plats för ett mindre bord och en stående lampa. Har man ett badkar kan man få till en spa känsla ganska enkelt och det behöver inte alls vara kostsamt. Ett par ljus gör mycket för känslan. Speciellt om man bara har en taklampa som inte går att dimma. Då kan de levande ljusen skänka ett behagligt sken när man tar ett bad eller varvar ner i en varm dusch. Väljer man dessutom doftljus så får man en lugnande eller uppiggande doft också.

Se slutresultatet

När man planerar att göra om eller renoverar ett badrum kan det vara svårt att tänka sig hur det i slutändan kommer att se ut. För att undvika misstag och för att spara pengar kan man rita upp eller skriva ner vad man vill ha i badrummet. Ofta tänker man i första hand på möbler och färger men om man vänder på det och istället funderar på vilken känsla man vill ha i rummet så kan man få ett annat resultat. Ibland kan det upplevas plottrigt och stökigt om man sätter i hop en inredning utefter vad som är snyggt var för sig.

En lampa kanske är snygg på sitt sätt, en vas på ett annat men när man sätter dem tillsammans kanske det inte alls blir lika snyggt. Därför är det en bra idé att så tidigt som möjligt fastställa vad man är ute efter och vilket slutresultat man vill ha.

Comments closed