Det är kanske inta alltid man har råd att helt göra om i sitt hem men det finns vissa bitar i hemmet som man bör satsa och kan förändra även om plånboken inte är den tjockaste. Badrum och kök är de delar av hemmet där man verkligen vill ha det fräscht. Det får gärna vara praktiskt och enkelt att göra rent samtidigt som det är kul om man kan addera någon snygg eller annorlunda detalj som drar blickarna till sig. Det går att göra om i badrummet med relativt enkla medel och det behöver inta kosta skjortan! Genom att ta hjälp med badrumsrenoveringen i Stockholm kan man få råd och tips från allt mellan ytskikt till fuktspärrar. Att renovera själv utan denna kunskap kan bli riktigt kostsamt då det kan orsaka ordentliga skador på väggar och golv. Man ska heller aldrig spika eller borra igenom en fuktspärr utan att tänka igenom det ordentligt innan. Det krävs att man använder silikon och annat material som förhindrar att fukten letar sig in genom hålet och kommer åt golvet eller väggen bakom. Tar man hjälp med de viktigaste så som golv, rör och väggar kan man sedan göra mycket själv.

Ett badrum kan få en helt annan känsla om man exempelvis gör något oväntat. Varför inte hänga in en stor designad taklampa eller göra en lite mysig läshörna med plats för ett mindre bord och en stående lampa. Har man ett badkar kan man få till en spa känsla ganska enkelt och det behöver inte alls vara kostsamt. Ett par ljus gör mycket för känslan. Speciellt om man bara har en taklampa som inte går att dimma. Då kan de levande ljusen skänka ett behagligt sken när man tar ett bad eller varvar ner i en varm dusch. Väljer man dessutom doftljus så får man en lugnande eller uppiggande doft också.

Se slutresultatet

När man planerar att göra om eller renoverar ett badrum kan det vara svårt att tänka sig hur det i slutändan kommer att se ut. För att undvika misstag och för att spara pengar kan man rita upp eller skriva ner vad man vill ha i badrummet. Ofta tänker man i första hand på möbler och färger men om man vänder på det och istället funderar på vilken känsla man vill ha i rummet så kan man få ett annat resultat. Ibland kan det upplevas plottrigt och stökigt om man sätter i hop en inredning utefter vad som är snyggt var för sig.

En lampa kanske är snygg på sitt sätt, en vas på ett annat men när man sätter dem tillsammans kanske det inte alls blir lika snyggt. Därför är det en bra idé att så tidigt som möjligt fastställa vad man är ute efter och vilket slutresultat man vill ha.

Badrumsrenovering i Stockholm har blivit ett hett ämne de senaste åren. Men för dig som aldrig har renoverat badrummet tidigare eller bara känner en osäkerhet så kan valet av byggfirma verka skrämmande. Det är mycket man ska tänka på, men oroa dig inte – vi tar ett steg i taget.

I villor och bostadsrätter runt om i hela Sverige så har standarden på badrummen ökat exceptionellt. Förr i tiden såg man renovering utav badrummet som en lyx få förunnade, men med de senaste åren olika avdrag så har badrumsrenoveringar blivit tillgängligt för en bredare målgrupp. Om du likt många ska till och renovera badrummet för första gången så kan det vara många nya frågor och funderingar som man måste ta ställning till. Det första som ofta slår en är vart man överhuvudtaget skall börja någonstans. Hur mycket behöver man förbereda sig? Vilken byggfirma ska man anlita? Det är bara några utav de vanliga frågorna brukar komma upp.

Att få sitt badrum renoverat i Stockholm är enklare sagt än gjort. För även om det finns många byggfirmor så finns det också en hög efterfrågan, och ibland kan väntetiden hos de seriösa och etablerade hantverkarna vara lång. Så att vara ute i god tid och vara väl förbered lönar sig både ekonomiskt och tidsmässigt. Innan du kontakter en byggfirma så bör du ha en någorlunda vision över hur ditt nya badrum skall se ut, allt ifrån nya detaljer som exempelvis golvvärme till vilket material du föredrar. Det finns nu för tiden gott om källor för inspiration till nya badrum, allt ifrån design-magasin till hemsidor. Så använd med fördel tekniken när du letar idéer och koncept till din badrumsrenovering. Något många glömmer när man ska renovera badrummet är att ta hänsyn till olika materialkostnader, den där läckra bänkskivan i granit kanske inte går att få inmonterad ifall man har en för låg budget. Så med andra ord se till att kolla upp på ett ungefär vad materialet ligger i för prisklass – då underlättar du den slutliga offerten från hantverkaren.

När du har dessa punkter och riktlinjer klart för dig kommer du till sist till steget att hitta en hantverkare som utför badrumsrenovering i Stockholm. Här gäller det att ha huvudet på skaft och vara observant. Se till att byggfirman har alla de behörigheter som krävs, och var noggrann med att kolla upp garantier på det utförda arbetet. Andra viktiga aspekter och detaljer som kan vara värda att notera är till exempel tidigare utförda jobb och projekt. Ofta kan du hitta bilder och information på byggfirmans hemsida där du kan hitta exempel på tidigare badrumsrenoveringar. Så brygg en kopp kaffe och sätt dig ner och kolla igenom alla bilder – kanske du hittar inspiration även där?

Sist men inte minst så bör man naturligtvis även uppmärksamma ROT-avdraget. Om du känner dig osäker eller bara vill bli mer påläst om hur du nyttjar ROT-avdraget så kan du ofta vända dig till din hantverkare. Som byggfirma stöter man i regel alltid på avdraget, och väldigt ofta kan de hjälpa och guida dig genom byråkratin eller eventuella frågor. Ja, som du märker är det mycket att tänka på – men det är absolut ingen vetenskap för den delen. Trendigt eller ej, oavsett vad så är badrumsrenovering i Stockholm populärare än någonsin!