30. maj 2014 · Write a comment · Categories: Hus & hem · Tags:

Att flytta hemifrån är ett stort steg i livet. De allra flesta tar steget till en liten hyresrätt medan andra har möjligheten att köpa sig en lägenhet. Framförallt de som bor i Nacka, Värmdö eller andra delar av Stockholm har svårt att få tag på hyreslägenhet och i dessa fall kan den enda lösningen vara att köpa något eget. Om så sker finns fördelen att man kan renovera och göra om som man själv vill (inom vissa gränser). Enklare saker invändigt kan man ofta genomföra själv men när de gäller svårare renoveringar är det vanligast att företag anlitas. Inte minst eftersom ROT-avdraget gör att priset halveras. Fördelen med att renovera innan man flyttar är att man inte behöver bo i lägenheten eller huset under själva renoveringsperioden. Man bor då kvar i det gamla boendet och kan när man vill åka och se på hur det nya växer fram. Detta oavsett om det handlar om en mindre renovering eller om det är en nybyggnation som genomförs.

Att hitta rätt företag

Den som en gång letat hantverkare vet att det inte är lätt att hitta en ledig, duktig hantverkare som helst av allt även genomför totalentreprenad istället för att enbart genomföra sin del av bygget. Som privatperson bör man först fundera på vilken hjälp det är man behöver. Är det enbart en snickare för renovering eller är kan flera tjänster behöva ordnas.

Som ett exempel kan tas en person som bor på Värmdö och vill ha ett mindre gästhus uppbyggt på den nyinköpta tomten. För att detta ska kunna gå att genomföra behöver även en del markarbete och dränering genomföras.  I detta fall bör man söka efter ett företag som genomför byggentreprenad. Genom att söka via en sökmotor på internet kan flera företag hittas som har dessa tjänster och även utför dem i närområdet. Men det handlar om att söka smalt och specifikt för att hitta bäst relaterat företag. Detta både gällande tjänst och ort. I det här fallet skulle personen kunna söka efter ”totalentreprenör Värmdö” eftersom det både handlar om en viss markbearbetning och byggnation. Hittar man inte något passande företag kan man prova med närliggande ord som nybyggnation eller byggentreprenör samt vidga sökområdet genom att byta ut ordet Värmdö til Stockholm.

En enklare väg är att direkt kontakta www.sbeab.nu vilket är ett företag som erbjuder totallösningar på Värmdö och Nacka.

Men oavsett vilket företag som anlitas så gäller samma sak – Att renovera innan man flyttar in har sina fördelar. Det blir klart snabbare och du slipper bo mitt i allt byggdamm.