Badrumsrenovering i Stockholm har blivit ett hett ämne de senaste åren. Men för dig som aldrig har renoverat badrummet tidigare eller bara känner en osäkerhet så kan valet av byggfirma verka skrämmande. Det är mycket man ska tänka på, men oroa dig inte – vi tar ett steg i taget.

I villor och bostadsrätter runt om i hela Sverige så har standarden på badrummen ökat exceptionellt. Förr i tiden såg man renovering utav badrummet som en lyx få förunnade, men med de senaste åren olika avdrag så har badrumsrenoveringar blivit tillgängligt för en bredare målgrupp. Om du likt många ska till och renovera badrummet för första gången så kan det vara många nya frågor och funderingar som man måste ta ställning till. Det första som ofta slår en är vart man överhuvudtaget skall börja någonstans. Hur mycket behöver man förbereda sig? Vilken byggfirma ska man anlita? Det är bara några utav de vanliga frågorna brukar komma upp.

Att få sitt badrum renoverat i Stockholm är enklare sagt än gjort. För även om det finns många byggfirmor så finns det också en hög efterfrågan, och ibland kan väntetiden hos de seriösa och etablerade hantverkarna vara lång. Så att vara ute i god tid och vara väl förbered lönar sig både ekonomiskt och tidsmässigt. Innan du kontakter en byggfirma så bör du ha en någorlunda vision över hur ditt nya badrum skall se ut, allt ifrån nya detaljer som exempelvis golvvärme till vilket material du föredrar. Det finns nu för tiden gott om källor för inspiration till nya badrum, allt ifrån design-magasin till hemsidor. Så använd med fördel tekniken när du letar idéer och koncept till din badrumsrenovering. Något många glömmer när man ska renovera badrummet är att ta hänsyn till olika materialkostnader, den där läckra bänkskivan i granit kanske inte går att få inmonterad ifall man har en för låg budget. Så med andra ord se till att kolla upp på ett ungefär vad materialet ligger i för prisklass – då underlättar du den slutliga offerten från hantverkaren.

När du har dessa punkter och riktlinjer klart för dig kommer du till sist till steget att hitta en hantverkare som utför badrumsrenovering i Stockholm. Här gäller det att ha huvudet på skaft och vara observant. Se till att byggfirman har alla de behörigheter som krävs, och var noggrann med att kolla upp garantier på det utförda arbetet. Andra viktiga aspekter och detaljer som kan vara värda att notera är till exempel tidigare utförda jobb och projekt. Ofta kan du hitta bilder och information på byggfirmans hemsida där du kan hitta exempel på tidigare badrumsrenoveringar. Så brygg en kopp kaffe och sätt dig ner och kolla igenom alla bilder – kanske du hittar inspiration även där?

Sist men inte minst så bör man naturligtvis även uppmärksamma ROT-avdraget. Om du känner dig osäker eller bara vill bli mer påläst om hur du nyttjar ROT-avdraget så kan du ofta vända dig till din hantverkare. Som byggfirma stöter man i regel alltid på avdraget, och väldigt ofta kan de hjälpa och guida dig genom byråkratin eller eventuella frågor. Ja, som du märker är det mycket att tänka på – men det är absolut ingen vetenskap för den delen. Trendigt eller ej, oavsett vad så är badrumsrenovering i Stockholm populärare än någonsin!

Comments closed