Att flytta är ofta väldigt stressigt, speciellt ifall du flyttar ut för första gången. Det är en massa prylar som ska packas ner, transporteras och sedan packas upp igen. Hyresavtal, el- och vattenpriser, internetabonnemang och tv-licens. Det finns en hel del att tänka på, och ifall du aldrig bott ensam förrut, kan omställningarna vara stora. Att sedan försöka hålla koll på alla dina tusen olika prylar mitt i detta flyttkaos, är i det närmaste en omöjlighet. Därför har ingen människa hittills lyckats flytta utan att tappa bort åtminstone 1 ägodel, och i de flesta fallen flera.

Vad kan man då göra för att undvika detta? Den kanske enklaste och billigaste lösningen är namnlappar. När du märker alla dina prylar med namnlappar, ser du till att antalet försvunna ägodelar minskar drastiskt. Även om du använder namnlappar kommer du säkert ändå inte att kunna hålla reda på allting, men de flesta borttappade föremålen borde hitta tillbaka hem då de är märkta med ditt namn, telefonnummer och adress. Med namnlappar kommer du att spara tid och gråa hår, eftersom du slipper söka efter försvunna ägodelar och du kommer även att spara pengar eftersom du slipper köpa nya prylar.

Vilken typ av namnlappar du använder beror helt på vilket föremål de används på. På textilier och tyger, t.ex. kläder, kuddar, filtar och sängkläder kan det löna sig att använda vävda namnlappar. Det går antingen att sy fast eller fästa med strykjärn. Ifall du bara ska märka föremålet för flytten, lönar det sig att använda sig av namnlappar som du stryker fast, eftersom de lätt kan tas bort igen.
På andra föremål, kan det passa bättre med t.ex. klistermärken som namnlappar. Ett annat bra sätt är att använda en namnstämpel. Med stämpeln kan man märka många olika föremål, väldigt snabbt, vilket givetvis är vädligt bra när man ska flytta.

Comments closed