499-6-1-glasa-in-balkong-losa-bullerproblem

De allra flesta hus har en balkong, och i vissa områden har de mer än en. Det är ett härligt sätt att komma ut i friska luften, även om du bor i lägenhet. Beroende på balkongens storlek kan du göra mycket där ute. Men även om den är minimal kan du med lite planering göra den till en fantastisk uteplats. Om den sedan är inglasad har du ännu fler möjligheter med din balkong.

För de som bor vid en starkt trafikerad väg kan inglasning vara en helt fantastisk lösning. Du slipper både bullret och all smuts som annars finner vägen fram till ditt hus. Ibland kan det vara svårt att sitta i fred på grund av all trafik, något du alltså slipper med inglasning. I tillägg så blir det ju också lättare att sitta utomhus i alla väder. En del använder sin balkong långt in på hösten och kanske även på vintern. Med en liten värmare kan du ha det riktigt mysigt där ute.

Utnyttja din balkong fullt ut

De flesta väljer inglasning av just denna anledningen. Den svenska sommaren är kort och opålitlig, även om de senaste åren har sett flera värmeböljor. Om balkongen är iordninggjord så slipper du vänta på bra väder. Det räcker med lite sol så kan du flytta dit ut. En del så gott som äter alla sina måltider ute på balkongen så fort det går. Allt för att utnyttja denna chans till att vara utomhus, eller i alla fall så gott som. En stilren och snygg inglasning av din balkong.

Med de moderna modellerna kan du lätt öppna upp och släppa in den varma luften. När det väl blir dags för det. Eller om det inte är så mycket trafik under vissa delar av dagen så är det bara att ha det öppet. Både buller och kyla kan annars hållas ute riktigt effektivt. Dagens inglasningar är proffsiga affärer som verkligen är till stor nytta.

499-6-2-inglasning-balkong-livskvalitet

Mycket fint med glas

Det är modernt att använda glas på olika ställen när det kommer till heminredning. I badrummet är det vanligt att ha i alla fall delar av den gjord av glas. Det tillåter ljuset att komma in och är också lätt att hålla rent. Annars kan det med fördel vara en del uteplatsen eller dina trappor. Många kunder vill idag ha ett glasräcke för sin altan, sin trapp eller balkong. Förutom att vara trendigt så är det snyggt och hållbart.

Fönster och glas kan vara ett sätt att få in ljus i hemmet. Det samma gäller på uteplatsen, det ger rymd och luftighet till ytan. Du är skyddad mot elementens kraft eller buller, men samtidigt så har du naturen nära inpå dig. Även inne i hemmet kan en uppdelning av rummen med glas ha en stor effekt. Plus att det finns olika sorters glas, så att du verkligen kan skapa en speciell atmosfär. Och det glas som används inom konstruktion och heminredning är starkt, det klarar av det mesta.

Trender kommer och går, men vissa stannar lite längre. Och en del blir helt tidlösa, det vill säga de är alltid helt rätt. Glas är en sådan sak. Speciellt när det kommer till inglasning av balkonger och uteplatser, men även för inredning. Ett trappräcke som är gjort av glas kan förändra hela rummet. Sydöstran skriver här om att inglasningar på såväl små som stora byggnader ger ett lyft.

Dags att glasa in balkongen

Det finns olika former av glas, alla med sina egna speciella egenskaper. Om du vill ha uteplatsen helt tät, det vill säga redo att stå emot även vinterkylan, så krävs det ett särskilt isolerglas. Men det finns även enklare glas som passar alldeles utmärkt för en helt vanlig inglasning. Med detta glas kan förlänga säsongen avsevärt. Flera veckor åt båda hållen, både höst och vår, kan göra stor skillnad.

Även under sommaren kan det vara skönt med glas. En svensk sommar kan vara helt underbar med sol och värme. Men ibland regnar det så gott som hela semestern och blir aldrig mer än 12 grader. Istället för att förlora dyrbar tid när du vill slappna av och njuta av naturen så kan du ändå sitta ute på balkongen. Östgöta Correspondenten skriver i denna artikel om hur det är viktigt att följa rätt procedur innan man glasar in en balkong.

pims_20080610_ml0145

Priserna varierar också beroende på vilken sorts glas du väljer. Vissa modeller kan sättas fast direkt på balkongräcket och kräver inte några större ombyggnader. Andra ger dig ett fantastiskt uterum men tar både tid och pengar att få till. Men det är alltid väl värt ansträngningen att glasa in balkongen eller uteplatsen. Det ger så mycket mer än det kostar, speciellt i det svenska klimatet.

Stänga ute oväsendet

Förutom det kalla klimatet så ligger många hus vid stora vägar eller inne i städerna. Här kan buller från trafiken störa ganska rejält, och göra det omöjligt att riktigt kunna njuta av din balkong. Ibland önskar du att du kunde stänga dörren om gatan och skydda dig mot omvärlden. Detta kan glaset hjälpa dig med. Det stänger effektivt ute buller och även avgaser, och bidrar till att skapa en liten oas i anslutning till ditt hem.

För just balkongen är ju traditionellt den plats där folk tycker om att slappna av. Om den är stor kanske du tar med dig datorn ut och jobbar i solen. Men annars så är den vanligtvis använd till att fika, sola, umgås och rent allmänt ha det bra. När du är ledig är det gärna här du sitter och läser eller löser korsord. Lyssnar på musik eller tar dig en liten tupplur. Då är det skönt att slippa bullret från gatan, att kunna stänga fönstret så att säga. Göteborgs-Posten skriver här om hur inglasning även kan lösa bullerproblem.

Inglasning den bästa lösningen

Det är inte så konstigt att allt fler väljer att glasa in sina balkonger. För en helt vanlig lägenhet kan det göra en enorm skillnad. Du får ett extra rum som kan användas större delen av året. Om du glasar in med isoleringsglas så är det möjligt att sitta där långt in på hösten, kanske till och med skapa en vinterträdgård. Ställ in en värmefläkt eller annan form av värme och det kommer att fortsätta vara den plats dit alla dras.

Trappräcken av glas, inglasning av balkonger och uteplatser, avdelning av rum med olika typer av glas. Helt klart så har glas blivit en viktig del av inredning och konstruktion. Det är snyggt och hållbart, och öppnar fantastiska möjligheter. En stor balkong kan vara underbar att ha, men om den inte är inglasad så är du verkligen begränsad. Med glas runt omkring kommer du att få ett extra vardagsrum. Men även en liten balkong blir en härlig tillflykt.

I dagens samhälle med så mycket som pockar på din tid är det viktigt att slappna av då och då. Genom att dricka ditt morgonkaffe på balkongen så får du en riktigt bra start på dagen. Om den är inglasad så kan denna morgonrutin upprätthållas en stor del av året. Det samma gäller den där lilla tiden varje kväll när hela familjen samlas för en kort pratstund. Alla sitter skönt trots trafiken som de ser men inte hör utanför.

Comments closed