smart heminredningNär man blir äldre så får man nya behov av ett hem som är funktionellt och trivsamt. Idag så är pensionärer som regel mycket aktiva och det är vanligt med folk i 70-årsåldern som inte alls känner sig som pensionärer, men det kommer förstås en tid då kroppen inte längre är med på att bära tungt och det betyder inte att man är redo för servicehem. Genom att se till att hemmet har smart heminredning från Luceart.se så kan man klara av vardagen på ett enklare sätt och man ser till att hålla sig frisk och stark lite längre så att man inte behöver boka plats på pensionärshemmet på ett bra tag…

Faktum är att äldre människor har ett stort behov av att röra på sig men man kanske inte tycker att det är så kul att gå på gym. Om man inte har en grupp för träning för äldre i sin närhet så kan man ordna med träningen hemma. Det finns smarta maskiner där man kan gå eller cykla på plats och samtidigt se bra program på TV. Om man funderar på att hjälpa en äldre människa med att hålla sig i form så ska man se närmre på den här typen av träningsutrustning och investera i något som verkar hållbart och i enlighet med vad personen är intresserad av.

Man kan ganska enkelt bygga på den heminredning som redan finns för att anpassa ett hem till äldre. Om man måste använda sig av en rullator eller käpp så är det bra att jämna ut trösklar så att risken för att snubbla minimeras. I badrum så kan man installera handtag i dusch och badkar, och i köket så kan man hänga upp magnetlister där man kan hänga knivar och andra verktyg så att man slipper böja sig eller klättra för att nå höga skåp. Genom att se på varje rum och tänka på hur man kan undvika risk för att snubbla och hur man kan göra det lättare att komma åt saker så inser man snabbt vilken typ av inredning man bör lägga till eller ta bort.