När man flyttar ut till sin första lägenhet är det mycket ofta som en väldigt liten inkomst väntar. Många flyttar för första gången när de ska studera på annan ort och ska då leva på bidraget och lånet från CSN. Detta samtidigt som all tid ska gå till studier utan en chans till att få in extrapengar via extrajobb. Andra tar det osäkra före det säkra och flyttar innan de ens har ett jobb. Genom att ta de småjobb som dyker upp räknar de med att få ihop till det allra viktigaste. Men med liten inkomst måste man planera och tänka efter.

Då gäller det att hålla i pengarna så hårt man kan. Inte bara genom att hålla de stora kostnaderna nere utan även att minimera de små utgifterna. De som räknar på det ser snabbt att bara dagens kaffekopp kan bli dyr i längden. Lösningen? – att köpa en termosmugg och en mattermos.

För många är morgonens kaffe ett sätt att komma till liv. Den köps på väg till jobbet eller på högskolans café för 15kr. Om så sker i 300 dagar har 4500kr lagts på kaffe. Över en månadshyra per år alltså.

Lösningen är att istället lägga 150kr på en termosmugg och brygga hemma. Termosmuggen är en kombination av enkelheten att dricka ur en vanlig mugg och termosens värmande funktion. En vanlig termos går att använda men är krånglig att dricka ur. Är man på resande fot är det nästintill omöjligt. En termosmugg är däremot lika lätt att dricka ur som en läskflaska.

Fyll i kaffet i termosmuggen på morgonen. Ta med den till skolan och kaffet håller fortfarande över 80 grader efter någon timme. Morgonkaffet kan alltså drickas exakt när som helst. Dessutom finns möjligheten att dricka en del på bussen till skolan för att sedan dricka resten efter första lektionen.

Fördelen med termosmuggen är alltså inte enbart att den spar pengar. Kaffet blir även mer tillgängligt, godare och hålls varmare längre.

När det sedan kommer till maten är det även en termosvariant som ska köpas in. Nämligen mattermosen. Denna håller i likhet med alla termosar värmen men är speciellt utformad för att innehålla mat.

Köp inte kaffet, köp inte maten. Laga och koka det själv och spar pengar på att investera i muggtermos och mattermos.

Comments closed